
En ny generation saftig Pinot Noir
Glöm allt vad fördomar säger om Tysk Pinot Noir, Marie Menger-Krug och hennes ekologiska driv visar att en ny generation är här.
Krug'scher Hof Pinot Noir, 139:-
Hållbart valEkologisk
Utvalda recensioner


Finns på flertalet Systembolag & för beställning
“En mörkbärig och elegant kryddig pinot som bjuder hög kvalitet till litet pris.”
På senaste tiden har kanske tankarna vandrat iväg mot Kalifornien så fort man hör Pinot Noir. Men snävar man in sig mot USA’s västkust så gör man sig själv en riktig otjänst. För sneglar man lite mer i vår närhet hittar man Rheinhessen och den fantastiska egendomen Krug’scher Hof med anor från 1758. Där har familjen Menger-Krug i generation efter generation utvecklat och förfinat såväl ägorna som vinerna de producerar.
Men nu ska vi inte fastna i gammal dammig historia, för nutidens hantverk står sedan några år dottern Marie Menger-Krug för. Med ett driv, passion och entusiasm som heter duga har hon med fokus på jordarna, terroiren & druvorna lyft egendomens redan riktigt bra viner ytterligare ett, eller till och med två, snäpp upp. Dessutom med en filosofi och inriktning på hållbarhet, ekologisk odling och biodiversitet som mynnat ut i att samtliga viner är både ekologiskt certifierade och veganvänliga.
Här gäller alltså inte bara att glömma bort Kalifornien för en stund, utan också bilden man vanligtvis har av Tyska viner. Här pratar vi nämligen om ett generationsskifte, inte bara för Krug’scher Hof utan kanske till och med för Tyska kvalitetsviner i stort . Och just där hittar vi Maries Pinot Noir som kanske den mest spännande nykomlingen. Det är helt enkelt ett vin som får fördomar & stereotyper att blekna.
Jordgubbar, körsbär, gröna örter, choklad och peppar möter en pigg syra och mogna tanniner som gör Krug’scher Hof Pinot Noir lite extra god till t.ex. ett örtigt fläskkött, helstekt kyckling eller varför inte ett elegant ankbröst? Självklart också gott precis som det är eller med det lilla tilltugget.
Smakprofil
Riklig fruktighet med mogna jordgubbar, körsbär som möter vanilj, kryddighet av peppar och en frisk syra. Passar utmärkt till ljust kött, svensk husman eller charkbrickan.
70
Syra
45
Fyllighet
35
Strävhet
Passar till


Husman
